horaris i visites

Horari

de x a y

Ubicació

c/ Lloc i num

Contacte

123456789

Premi Vila de Martorell

El certamen va néixer amb motiu de la Fira de Primavera de l’any 1976, amb la participació de la figura de Josep Carol, un dels literats més importants del panorama literari de l’època. Va néixer amb el nom Dia de la poesia en què es premiava el millor llibre de poesia catalana, poesia castellana i un apartat de premis locals. Posteriorment, se l’anomenà Dia de les Lletres i, finalment, Premi Vila de Martorell.

Una part molt important de l’èxit del concurs va ser gràcies a la categoria del jurat format des d’un principi per noms destacats dins el món de les lletres i de la cultura catalana i castellana, entre els més destacats: Josep Gomis, Josep Buxó, Josep Cruset, Joan Perucho, José Jurado Morales, Llorenç Gomis, Antoni Comas, Josep Romeu, Josep Corredor-Mateos i, sobretot, per l’interès i aportació personal de l’escriptor martorellenc Josep Carol.

Al llarg de la seva història els diferents consistoris han donar suport al Premi afegint ampliacions i novetats especialment de cara als autors locals. Va ser l’any 1986 en què es va publicar, en dos volums, els guanyadors dels primers 10 anys de poesia catalana i castellana. A partir de l’any 1987 es publicà de manera separada el premi de poesia catalana i castellana.

Avui dia el Premi Vila de Martorell ha augmentat el seu ressò no només a Catalunya sinó també a la resta d’Espanya i a l’estranger i especialment dels autors locals.

Durant els anys s’ha anat augmentant l’aportació dels premis, s’ha potenciat la participació de gent jove i s’ha diversificat el jurat, un destinat al concurs de poesia catalana i castellana i l’altre destinat al concurs local i al blog.

Actualment les disciplines literàries que es convoquen al Premi Vila de Martorell són poesia catalana i poesia castellana. Quant als premis locals, es pot participar en l’especialitat de prosa, poesia, conte, poema, article de divulgació o opinió, treball d’investigació i treball audiovisual i/o telemàtic. També hi haurà el gènere del blog.

Àlex Susanna presideix els tres jurats del Premi: categoria oberta de poesia, categoria local d’adults, i premis locals joves i premi a la categoria oberta de blog.