horaris i visites

Horari

Consultar

Ubicació

Mur, 63

Contacte

937751047

ENLLAÇOS RELACIONATS

Fundació Francesc Pujols

La Fundació Francesc Pujols i Morgades és una entitat privada benèfica i docent. La va fundar Faust Pujols i Alcover el 17 de gener de 1992 amb la voluntat de donar a conèixer l’obra del seu pare, el filòsof Francesc Pujols i Morgades.

L’objecte de la Fundació és promocionar, fomentar, divulgar, prestigiar, protegir i defensar l’obra cultural i filosòfica de Francesc Pujols.

Francesc Pujols i Morgades va néixer a Barcelona l’any 1882, fill d’un procurador barceloní i d’una vilafranquina emparentada amb la família del bisbe Morgades. Va estudiar filosofia pel seu compte. Gràcies a la situació benestant de la família, va poder viure de renda i dedicar-se plenament a les seves aficions i inquietuds intel·lectuals.

La seva obra abasta des de la poesia al teatre i l’assaig filosòfic. L’any 1918 va publicar Concepte general de la Ciència catalana, que és un intent de provar l’existència d’un corrent filosòfic genuïnament català, que arrencava amb Ramon Llull, i va fundar un sistema propi que va anomenar hiparxiologia o pantologia.

Sempre va ser considerat un home d’esperit, humorista, conversador agut i tertulià enginyós.

Va morir el 13 de febrer de 1962 a la Torre de les Hores de Martorell, a què havia anat a viure l’any 1926.