Senderisme

Les vies verdes al terme municipal de Martorell es concentren bàsicament en el pas del Camí de S. Jaume per Martorell, la zona verda d’oci i natura del Parc de Can Cases, el Camí del Llobregat al seu tram ja operatiu des de Martorell fins a la desembocadura del mateix, el pas de la via Augusta romana per Martorell i la Serralada de les torretes.

Aquestes 5 zones son molt diferent en quan a les activitats que hi podem desenvolupar i la llargària dels seus trams. Ens trobem des d’una zona verda a tocar del casc urbà com pot ser Can Cases, preparada per gaudir de natura i esbarjo d’una manera fàcil i còmode, fins a trams com pot ser el Camí del Llobregat fins al Prat ( per a vianants i ciclable al 100%, amb fauna i flora pròpia de riu) o la via Augusta , desenvolupada pel Consell comarcal del Baix Penedès i que entra per al zona de Martorell amb final al Pont del Diable pel Parc de Can Cases.

Pel que fa la Serralada de les Torretes, majoritàriament, correspon a la cara nord de la serra de l’Ataix. Antigament estava ocupada per vinyes i avui per boscos de matolls i pi. L’orografia, en general complicada, i l’orientació nord ha conservat una gran extensió sense incendis que permet el desenvolupament del bosc.

Del temps en què es conreaven les vinyes en queden nombrosos vestigis, així com nombroses restes de mines d’aigua.

Per la seva característica de connexió entre l’Ordal i el Vallès, podem considerar aquest territori com a part del corredor biològic del conjunt de lleres dels rius Anoia i Llobregat.