Traducció no oficial gentilesa de Google

FESTA DEL ROSER – El Vimart, vi, moda i estilisme

La Festa del Roser, que es celebra el primer cap de setmana del mes d’octubre, està dedicada a l’origen vitivinícola de Martorell.

A la Festa del Most (recuperada l’any 1988), desfilen el carro de les portadores amb raïm, els pagesos, el vi i el cava, entre d’altres. A la plaça de la Vila es fa el pregó, ballen els grups festius, i es fa la premsada i la trepitjada popular de raïm. Entre la música i la festa els assistents poden degustar el most, just acabat de premsar. Aquest conjunt d’actes són organitzats pels Amics de Sant Antoni Abat.

Des de l’any 2011 s’ha iniciat com a activitat dins la festa del Roser el Vimart, una Fira del vi i del cava que se celebra al voltant de la Plaça de l’Església i el carrer Església, una concentració d’estands de productors vitivinícoles de l’entorn que ofereixen vins i caves. També s’hi afegeixen diversos restauradors, que completen l’oferta amb una selecció de plats elaborats, buscant el maridatge. Al 2012 s’afegeix a la fira el Vi, moda i estilisme.

A part d’aquestes activitats, podem gaudir de concerts, actuacions de les colles de cultura popular, visites teatralitzades als museus i altres actes.