ENLLAÇOS RELACIONATS

Carnestoltes

El Carnestoltes és la festa de la disbauxa per excel·lència. Fins a finals del segle passat, el Carnaval del Riu Anoia omplia els carrers de disfresses i la festa acabava al Progrés. En els últims anys, el Carnestoltes de Martorell ha agafat molta embranzida i acceptació popular, amb la participació d’una cinquantena de carrosses i unes 2.500 persones que, amb un caire més lúdic i familiar, aporten molt de color i originalitat a la festa. Cada any es tria un tema sobre el qual cada colla tria la disfressa més adient. L’eix del 2014 era “Els Superherois”

El Carnaval 2015 es celebrarà els dies 14 i 15 de febrer.  La rua es farà el dissabte 14 de febrer tot coincidint amb el dia dels enamorats. Precisament, el lema serà Martorell m’enamora i el motiu principal dels cartells, els cors, que simbolitzen l’amor. La principal novetat del 2015 és una petita modificació en el recorregut, que s’escurça una mica perquè el ritme de la rua sigui el més pausat possible i d’aquesta manera, tothom, participants i públic, pugui gaudir-ne al màxim. Començarà al Mur, passarà pel pont d’Anoia, fins a l’avinguda dels Germans Martí, on girarà cap a la plaça del Vi i, des d’allà, pujarà per la Rambla de les Bòbiles fins a Jacint Verdaguer, mitja volta, i Rambla de les Bòbiles avall fins a la plaça del Vi, carretera de Piera i avinguda de Montserrat, acabant a Ca n’Oliveras. En aquest punt es on es fa el sopar de Carnaval, el lliurament de premis a les colles a les diferents categories i s’organitza ball i música fins a la matinada. El diumenge 15 de febrer tindrà lloc el Carnaval infantil a la Plaça de les Cultures.

A més dels canvis en el recorregut, el Carnaval 2015 presenta dues importants novetats respecte a les passades edicions. La primera, és que la regidoria de Joventut proposa als martorellencs fer-se fotos petoneres i compartir-les al Facebook, Twitter o Instagram amb l’etiqueta #MartorellMenamora. D’altre banda, a més dels premis a la millor disfressa i a la comparsa que millor representi el lema Carnaval Martorell m’enamora, es donarà un premi a la comparsa més votada a les xarxes socials, dotat amb 200 euros, que s’escollirà a través de les facebook.com/martojove

Passat el carnaval, El Progrés organitza el Ball de la Quadrilla , un ball de gala on s’interpreta la part més popular i coneguda de La Quadrilla, un ball característic del dimarts de Carnaval i que va recuperar l’Esbart Dansaire l’any 1956.